Maahisen parta


Siinähän se parta roikkuu oksassa. Mahtoi sattua kun siihen irtosi. No, uusi kasvaa varmaan tilalle. Mihin lie maahisella niin kiire ollut!

Kalliossa kasvaa vihreää jäkälää. Siitä maahinen varmaankin keittää itselleen teetä. Välillä minusta tuntui, että en ollut metsässä todellakaan yksin. Maahinen katseli minua jossain lähellä puun takaa ja naureskeli ihmisten touhuille. :)
Kommentit

Hyvä jos joku muukin tuntee metsässä sen näkymättömiä asukkaita! Mulla on monesti metsässä sellainen selittämätön hyvänolon tunne, melkein pyhyyden tunne.

Vaikeaa on ymmärtää ihmisiä jotka eivät halua mennä metsään tai joita metsä pelottaa. Eihän siellä ole mitään pahaa, päinvastoin!
Anne sanoi…
Naava(parta)han kertoo puhtaasta metsästä.
Keskeneräinen sanoi…
Metsän antimista voikin tulla hyvät teet!

On niitä siellä, maahisia.
JPK sanoi…
Jospas ne maahiset vaihtaa partansa kuin jotkut eläimet turkkinsa. Jospas tässä on vain kysymys siitä, että syksyparran sai nyt vihdoin vaihtaa talviparraksi! Mutta ihan selvä maahisen parta on, siitä ei epäilystäkään! :)
Sussi sanoi…
Metsä on täynnä hiljaisia asukkaita. Ken pysähtyy, katselee ja kuuntelee, löytää ne
Intianminttu sanoi…
Komeankokoinen naava, niitä ei täällä päin ihan joka puussa näe!
Tuula Laakso sanoi…
Aikoinaan se ei ollut maahinen vaan metsän tonttu joka ripusti partansa puuhun johdattaakseen lapsia luokseen. Ei se tonttu paha ollut, eihän tontut koskaan ole, mutta se oli yksinäinen ja halusi pitää lapset luonaan eikä päästänyt pois.
Tällä tavoin varoiteltiin meitä lapsia menemästä liian syvälle metsään. Arvaa vaan tehosiko :)
mustakissa sanoi…
Tai ehkä se jäi tarpeettomaksi joulutontulle joulun mentyä ja se siirtyi jo kesälookkiin:D
Luonto on mahtava juttu!

Mukavaa viikonloppua!
Katinka sanoi…
Puhaan luonnon merkki noin komea maahisen parta =D.