Aurinko laskee ja nousee.


Ensi viikon keskiviikkona Hämeenlinnassa aurinko laskee klo 16. Se tarkoittaa, että pääsen töistä kotiin valoisan aikaan! Ihan mahtavaa. Se on kiva ajatus, että ei oo niin kaukana enää se aika, että voisi työpäivän jälkeen ehtiä muutaman räpsyn ottamaan, jos siltä tuntuu.

Useampana aamuna on saanut kaivaa esille lumimassojen alta auton. Maisema on varsin luminen. Eilen vasta klo 17 maissa käytiin kotikadulta lumet auraamassa. Harmittaa kun ei ole uutta kameraa päässyt vielä kunnolla kokeilemaan. Jotenkin ihmettelen, että kyseisen kameran käyttöohjeessa käyttölämpötila on 0-40 C ja objektiivilla -10-40 C asteessa. Tosin voiko olla? Onko tämä sitten joku kesäkamera?! En siis ole uskaltanut -5 C pakkasta kylmempään keliin viedä!


Kommentit

Sieltä se kevät tulee kun jaksaa odotella :)
Sussi sanoi…
kamerat ovat yleensäkin suunniteltu toimimaan 0-40 asteessa. Ongelmia tuottavat erityisesti akun kesto pakkasessa (kuluttaa paljon virtaa) ja sisään tuotaessa, (lämpötilan vaihtuessa nopeasti) voi kosteutta tiivistyä kameran ja objektiivin sisälle. Netistä löytyy ohjeita pakkaskuvaamiseen mm. nikonilla on, kannattaa tsekata

Eilen ihan oikeasti huomasin jo päivän pidenneen! Ei ollut 15.30 ollenkaan edes hämärää vaan suorastaan valoisaa!

Lunta on satanut myös täällä. Mietinkin, että tuntuuko että sitä tulee joka päivä, vai sataako sitä ihan oikeasti joka päivä!
Häivähdys sanoi…
Ihana kuva! Joko aurinko tosiaan laskee niinkin myöhään?! Täällä ollut niin pilvistä, ettei ole tiennytkään. Olen ulkoiluttanut monta kertaa 6D:tä kovemmissa pakkasissa. Toivottavasti ei mene rikki! Ehkä tiivistyvä vesihöyry sisälle tuotaessa ei tee hyvää?