Kuusen kätköissä


Harakka nautiskelee auringonkukansiemeniä kuusen kätköissä. Paikalla oli lisäksi kolme lajikumppania maassa etsimässä herkkuja! Löysinpä meidän asuinalueelta toisenkin ruokintapaikan sitten. Tämä kuva on ehkä vähän erilainen lintukuva taustansa ja linnun asennon vuoksi.  Minusta tämä on kuitenkin jotenkin hauska. 

Mä ihmettelen, että ns. isoja lintuja halutaan pois ruokinnalta. Miksi? Eiköhän niiden oo paljon hankalampi saada itseään ravittua? Luulisi, että energiaa kuluu enemmän ja ruokamääränkin täytyy olla suhteessa isompi. Tykkään mä kovasti pikkulinnuista, mutta ei niillä ole jotain etusijaa. Meneehän ruokaa tietty sitten enempi kun meidän pihapiirissä on kolme harakkaa noin vakituiseen, mutta kyllä mun talous sen kestää. Minusta harakoistakin on paljon iloa. On meillä 5 fasaaniakin. 3 mustarastasta ja sekalainen seurakunta muita "isoja" tipuja.  Näin närhen taas, tulisipa siitä ja käpytikasta vakiovieraita! Mitä ennemmän lajeja, sitä parempi. Oravakin mahtuu joukkoon, vaikka ei se nyt mikään tipu tietty oo.


Kommentit

marliska sanoi…
Hieno kuva.
Olen sortunut tuohon syrjivään ajatteluun, pikkulinnut saa tulla mutta esim. harakat ei. Vaikkei sitä voi estää, että tulevat ruokinnalle. Muka, kun ovat niin rohmuja, nälkäänsähän nekin vain syövät.
Intianminttu sanoi…
Meillä on jo useampana vuotena mökillä lintulaudalla vierailleet närhet ja tikat, harakat ja varikset. Yleensä ne käyvät silloin, kun emme ole itse maisemissa. Jos ollaan käymässä, eivät pahemmin näyttäydy.
Huopalintu sanoi…
Ennen isoilla linnuilla oli helpompaa, kun oli avotunkiot omakotitaloissa tai ainakin maalla taloissa. Meidän äiti säälii aina isoja lintuja ja heittää niille metsän reunaan ruuan tähteitä, esim. keitettyjä perunoita. Äiti sanoi huomanneensa, että närhet ja harakat ym. ovat vähentyneet paljon avotunkoiden lopettamisen jälkeen.
Pirkkoinkeri sanoi…
Minusta tämä kuva on hieno ja juuri erilaisuutensa takia.