Lintuja bongattiin!


Kuulin kovaa mekastusta yhdestä puusta. Kolme pyrstötiaista piti ihan mahdotonta mekkalaa. Ne ovat pikkulintujen Ferrareita tms. pikakiitäjiä! Uskomattomia lintuja, toivon näihin törmääväni jatkossakin. Ekasta kuvasta tuli nätti ja sellainen tuo lintu onkin. Laitan silti nämä vähemmän nätitkin esille. Vähän harmitti kun ei ollut sarjatuli päällä. Laitoin sen kyllä heti näiden kuvien ottamisen jälkeen, mutta eipä sitä enää tarvittu. Olin näet jo tekemässä kotiinlähtöä.

Siinä sitten kävelin jotain 5 metriä eteenpäin siis ihan omaa kotikatua, niin huomasin jotain liikettä ison männyn rungolla. Ensimmäinen ajatus oli, että siinä juoksee hiiri! Eihän se ollut mikään mouse, vaan puukiipijä! Tiitsan ja Sakarin blogeista olen sellaisen bongannut ja nyt pari päivää tsiikaillut niitä puunrunkoja aika silleen tarkalla silmällä. Kävi aika mäihä kun sen näin pian bongasin. Jännitti vaan ihan hirveästi, sainko minkäänlaista osumaa, sillä kyllä tämäkin lintu osaa mennä lujaa! Miten se muka mitään ötökkää noin nopsaan löytää? Hieno koukkunokka sillä on ja tosi pitkät varpaat!


Kommentit

Sirpa sanoi…
Hienosti bongattu, kauniit kuvat.
Tiitsa sanoi…
Vautsi Tillariina, mikä lintupäivä sinulla on ollut. Hyvät kuvatkin sait,
Ihan meni kylmät väreet läpi kropan, kun muistan miltä tuntui nähdä eka pyrstötiainen ja puukiipijä. Mahtavaa. Onnittelen.
JPK sanoi…
Vieraan näköinen, tai en ainakaan itse ole tuota Pyrstötiaista kuvannut. Pitkä on pystö. Luulisi vaikuttavan lento-ominaisuuksiin. Oikeanlainen nimi linnulla:)
Anne sanoi…
Uskomatonta, mitä kaikkea sä bongaat näillä retkilläsi. Olet oppinut katselemaan ihan toisella tavalla kuin tällainen tavallinen tallaaja, jolta jää varmaan 80% ympäröivästä huomioimatta.
Vikki sanoi…
Nyt olet ollut kyllä Onnettaren suosiossa :)
Ja miten mahtavan hienot kuvat sait, onneksi olkoon!
Wau, hienoja lintukuvia olet saanut. Täältä täytyisi varmaan lähteä kaupunkiin linnustamaan ;)
Tillariina sanoi…
Tylsä Mörökölli, joskus minusta tuntuu, että asutaan ihan korvessa! :)
Häivähdys sanoi…
Hienoja kuvia! Olen joskus nähnyt ja kuullut metsässä tuollaisen puukiipijän rapinaa, mutta se kiersi aina puun toiselle puolelle piiloon, ja lopulta lensi pois, enkä saanut siitä mitään kuvaa.

Meilläkin on joskus vieraillut pyrstötiaisia, mutta minun refleksini ovat aivan liian hitaat niiden kuvaamiseen :)