Safkaa!


Jauhelihaperunasoselaatikko, se on meidän perheen ikiherkkuruokaa. Jostain kumman syystä, sitä tulee tehtyä varsin harvoin kuitenkin. Minulla on ollut sellainen tapa, että joulua ed. viikolla ei sitten syödä mitään perinteisiä suomalaisia sapuskoja, vaan lähinnä pizzaa, pastaa, tortilloja jne. Tarkoitus on sitten se, että innostuu enempi näistä suomalaisista ruuista joulunpyhinä. Paitsi nyt mä itte mokasin ja menin tekemään tätä laatikkoruokaa! :)

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Meillä on aina jouluviikolla pehmeä lasku laatikoihin. Kun teen jouluksi laatikoita, teen aina yhden pienen ylimääräisen, niin päästään jo makuun :-D
Tiitsa sanoi…
Hyvää... nam, eikös niin että tämä on pehmeä lasku jouluruokiin ;))
Askartelin itte sanoi…
Tämä onkin tosi hyvää. Eipä mullakaan tule tehtyä kovin usein:)
Ina sanoi…
Jauhelihaperunasoselaatikko ON hyvää! Lapsena se oli yksi mieliruoistani ja maistuu se minulle vieläkin. Lapsuudenkodissani se kulki nimellä hiirenlihalaatikko (veljeni antama nimi, ilmeisesti johtuen pienistä jauhelihamuruista, jotka lapsi arveli pienuutensa vuoksi hiiren lihaksi). Lasuudenkodissani laatikon päälle kaadettiin lautasella ehtaa voisulaa (!), mitä en kyllä nykyään tohdi toistaa. Varmaan se voisi olla hyvää, mutta miten epäterveellistä!


Marru sanoi…
Tuohan on todella hyvää ruokaa, mutta koskaan ei ole itselle tullut mieleen sitä tehdä... miksköhän!?
Harakka sanoi…
Mutta tää sun tekemäsi laatikko On niin tosi hyvää, että vesi herahtaa kielelleni, kun vaan ajattelenkin sitä!
Nami!
Tulin toivotteleen sulle hyvää joulunaikaa!
Katriina sanoi…
Tämä on lohturuokien aatelia! Voisin tehdä vaikka viikonlopuksi, että riittäisi kahdeksi päiväksi jka saisi rauhassa valmistella muita ruokia.

Kiitos vinkistä!
Pulmu sanoi…
Ennen lounasta kun katselee tällaista ruokakuvaa alkaa kuola vallan valumaan.
Anne sanoi…
Samoilla eväillä mennään. Tein muusia sen verran enemmän, että siitä sai laatikon seuraavalle päivälle.
Häivähdys sanoi…
Vime päivinä minulla on ollut ihan kauhea perunannälkä ja -mieliteko ja tuo kuva saa kuolan valumaan. Ihan tunnen tuoksun nenässäni. Meillä ei ole syöty perunaruokia pariin vuoteen, kun mies rupesi karppaamaan ja töissä syön evääksi yleensä leipää. Onneksi tulee joulu ja saa perunalaatikkoa!