3.7.2012

Skorpionikorento (Panorpidae)

Tämä ötökkä "siipiveikko" tulikin jo aikaisemmin kuvattua takaapäin, mistä kuvattuna se on varsin väritön. Sivuprofiilin kautta löytyykin monia värejä keltaista, sinistä ja oranssia nyt ainakin. Tämän päivän valon puute kai teki mun kuvista tosi huonoja?  Harmi, sillä bongasin pari uuttakin lajia, mutta kuvista tuli pelkkää suttua! 

Mä en osaa oikein muuta nyt kun jännittää meidän matkalaisten puolesta! Joutuvat niin monella liikkumisvälineellä tänään menemään, että voivat olla aika tiltissä iltaan mennessä. Toivottavasti hotelli on kohtuullinen ja mitään isompia kommelluksia ei sattuisi!

Näitä pörriäisiähän on nähty, mutta nyt parina päivänä meidän pihaan on ilmestynyt tälläinen musta/harmaaraidallinen ja varsin pieni tapaus. Ei tullut oikein hyvää kuvaa, mutta se on takuuvarmasti nopsin tätä lajia hyönteistä! 

                      Hohtomaamehiläinen (Andrena cineraria)                  

Kommentit

Tiitsa sanoi…
Ei näitä pörriäisiä ainakaan liikaa ole ja vielä näin mahdottoman hyvinä kuvina. Kiitos. lisää vaan. ;)
Askartelin itte sanoi…
On kyllä erikoisen näkönen siipiveikko, sillähän on pitkä kuono tai nokka mikä lie:) Ja tuo mustaharmaa pörriäinen, en ole koskaan nähnyt.
Tillariina sanoi…
Nämä on sitten mun omia määrityksiä, että en mene sitten niistä valalle! :) Kiva se on bongata uusia hyönteisiä, lähes joka päivä jotain. Tuo eka on kyllä aika ufon näköinen!
Pessi sanoi…
Marsilaiset ovat täällä! Aikas ufon näköinen tosiaan tuo ylempi otus. Ei näytä kovinkaan riidanhaluiselta, vaan pikemminkin lempeältä, hempein värein. :o)
Sirpa sanoi…
Hauskan näköinen tuo skorpionikorento.
Nyt on pörriäisten aika ja hyvän kuvan saitkin siitä.