Uuden objektiivin testausta!

Eilen jo matkahuolto toi minun uusimman objektiivin EF 50 mm f/1.4. USM. En ehtinyt sitä kuitenkaan eilen vielä testailemaan. Kovin se on hankalaa uudella vehkeellä. En oikein tiedä mihin se tarkentaa,vaikka etsimessä näkyy punaiset pisteet, niin en mä tiedä... Tämä on hankittu syksyn sisäkuvauksia varten, sillä tässä pitäisi olla sitä valovoimaa vähän enempi kun noissa edellisissä. Ihan tajuttoman pimeässä keittiössä sillä kuvasinkin ja kyllä sillä sikäli onnistuu. Tuo tarkennus on vaan vielä kadoksissa. Olen niin pettynyt tämän kesän säihin, että mä nyt annan nyt periksi, keitin illaksi sekametelisoppaa ja jossain vaiheessa pistän riisipuuron tulelle. Eikä tiedä vielä, vaikka joulutortut tekaisisin, sillä pakastimessa näkyi olevan voitaikinalevyjä! Luumuhilloa ei oo, mutta voihan sitä käyttää muutakin!

Kommentit

Eko sanoi…
Joo... valovoimaa on - tarpeeksi...
Hyvä ostos.
On vain huomattava että täyden aukon syvyys-terävyys on lyhyt - ainakin läheltä kuvattuna.
Kuvastasikin sen huomaat. Terävänä toistuva alue on melkoisen pieni - tarpeeksi kuitenkin - sai veden herahtamaan kielelle....!
Ei kuin ahkeraa kuvausta...
Ari sanoi…
Varsin valovoimainen lasi ja hyvin tuohon soppaan tarkennus onistunut.
Tiitsa sanoi…
Onnea uudelle "lelulle", ja nyt innokasta kuvaamista vaan. Aina sieltä jotain kuvattavaa löytyy ;)
Pirkkoinkeri sanoi…
Hyvää on sekahedelmäkeitto ja riisipuro, ilman niitä torttujakin :) Kuka niitäkään kieltää paistamasta, jos siltä tuntuu. Kyllä minullekin kelpaisi:)
Matkatar sanoi…
Juu hyvältä objektiivilta kuulostaa! Minulla alkaa olla kamerarunko niin vanha etten tähän viitsi enää panostaa. Tekisi mieli ostaa uusi kamera, mutta en kehtaa vielä miehelle asiaa puhua, heh.
Askartelin itte sanoi…
Mie en kyllä ymmärä objektiiveista mitään, mutta kuva näyttää olevan hyvä... Mutta sekametelisoppa, riisipuuro ja jos vielä tortut leipaset, niin johan on hyvät herkut, nam..:D Täällä on puolitoista viikkoa ollut hyvät ilmat, kumpa vaan jatkuis.
Pasi Lepola sanoi…
Terveisiä Tanskasta! Tuollaisista herkullisista soppakuvista tulee melkein koti-ikävä. Hyvän objektiivin olet hankkinut! Kuten moni on maininnut, niin 1.4:n syväterävyysalue on todella kapea ja terävyysalueen osuminen vaatii harjoittelua varsinkin käsivaralta kuvattaessa. Mielestäni kannattaa tuollaisella putkella unohtaa kameran tarkennuspisteen valinnan automatiikka ja valita manuaalisesti etukäteen se tarkennuspiste johon haluat terävyysalueen osuvan. Kamerahan pyrkii automaatilla tarkentamaan aina lähimpään paikkaan joka sattuu aktiivisen tarkennuspisteen kohdalle. Näin ollen esimerkiksi potreteissa kapealla terävyysalueella pelatessa kamera tarkentaa nenään ja tärkein eli silmät jää pehmeiksi. Valitse potreteissa joku kamerasi yhdeksästä pisteestä tarkennuspisteeksi ja kohdista se piste suoraan silmään ja laukaise. :)
Tillariina sanoi…
Pasi: Onhan ne smörrebrödit ja viinerit ihan hyviä siellä Tanskan maalla! :)

Kiitos neuvoista. Uuden lasin kanssa pitää tosiaan harjoitella ja kokeilen kyllä tuota vinkkiäsi tarkennuspisteestä!
Emileitha sanoi…
Taas iskee kamera tuska päälle, sain käännettyä rikki oman 18-55 objektiivini ja ostin hm oliko se 70-300 tilalle ja kokeilen eri juttuja kaiken aikaa .. on se niin amatöörimäistä hommaa mut kuin vahingossa onnistuu välillä ja silloin hyvä olo. Tosi pimeessä saan otettua, jopa ostin " stativ" siis mikä häkkyrä se on suomeksi. Kuvia otan aka tavalla ja kai sitä viimein oppii jotain .. mielenkiintoista hommaa. Hyvää kesän jatkoa ..
Tillariina sanoi…
Emileitha, mitä sinä olet niiden objektiivien kanssa oikein riehunut kun saanut yhden hajallekkin!? Kuvaaminen on joskus tai toisinaan usein arpapeliä!

Hyvää kesää! Kävin ilmoittautumassa lukijaksi ja sinulla onkin mielenkiintoisia kuvia.