Sunnuntain perhosretki

                                                     Pihlajaperhonen (Aporia crataegi)

 Tämä on varsin iso perhonen, siipienväli ehkä 7 cm. Bongasin välittömästi kun menin perhospaikkaan, mutta en saanut siitä sillä kertaa kuvaa. Otti pattiin aika paljon. Ajattelin, että jos se hyvässä lykyssä tulee vielä takaisin. Paluumatkalla se olikin sitten samassa paikassa uudelleen ja otin silleen varman päälle ja en yrittänytkään liian lähelle. Kuva on otettu n. metrin päästä.

Tesmaperhonen (Aphantopus hyperantus)
Nämä perhoset ovat hyvin valokuvaajaystävällisiä elikkä näitä pääsee tsiikaamaan & kuvaamaan n. 30-40 cm päästä. Lisäksi niitä on hyvin paljon!

Ruskosinisiipi (Plebeius eumedon) 
Ensin luulin, että tesmaperhonen, mutta onneksi noteerasin nuo alasiiven kuviot. Oli jossain piikkikasvissa, että lähemmäs en päässyt ja varmaan pientä horjumistakin on kuvatessa ollut kun hieman epätarkka.

Kommentit

Tiitsa sanoi…
Ja minä en löytänyt yhtäkään isompaa perhosta eilen :( Hyvin olet päässyt kuvaamaan. Sinisiipikin jopa siivet auki, mitä se harvemmin on.
Minä koetan ottaa varman päälle ja kuvaan useinmiten pitkällä putkella, ei tartte mennä niin liki.;)
Tuula sanoi…
Perhoset ovat tosi ihania. Meillä on täällä minun mielestä kamalan vähän niitä. Mistähän se johtuu...
Suvikummun Marja sanoi…
Oi, onpa kaunis ja herkkä tuo pihlajaperhonen!
Tesmaperhosia meilläkin lentelee vaikka kuinka paljon, nyt vaan ei ole oikein ollut aikaa kuvailla...tähän aikaan perhoset ovat vielä aika vilkkaita, loppukesällä viipyilevät kuvaajaystävällisesti pidempään kukissa ;)
Sirpa sanoi…
Kaunis tuo pihlajaperhonen.
Joskus olisi viisaampaa tyytyä kuvaamaan vähän kauempaa, mutta, mutta...
Tansku sanoi…
Kauniita perhosia,sinisiipeä on täälläkin,vaan harvoin näkköö,muutenkii on vähemmän perhosia ku viimekesänä:(,hyvin kuvattuja,olet onnistunut siinä!
Lolde sanoi…
Nättejä perhoskuvia. :)