Vihdoinkin!

Kuinka monta turhaa retkeä olenkaan tehnyt etsien näitä sudenkorentoja. Kerran, tai oikeasti useamman kerran  tuli lähdetty ns. "liian kauas kalaan"! Tuossa n. 4,5 km päässä on lampi, joka on siis SE paikka! Ehdin olla siellä varmaan pari minuuttia kun ensimmäinen istui siihen korrelle ihan nenän eteen. No, jännitys ja puolihysteerinen ilo tössivät sen kuvan, mutta sain mä lopulta varmaan kymmenestä eri korennosta kuvaa. Sää ei tosiaankaan sitten suosinut minua, mutta parhaani yritin. Meni aurinko aivan pilveen ja tuuli yltyi aika kovaksi. Ihan hetkittäin aurinko tuli pilven takaa ja siinä oli mahdollisuuteni. En tiedä kuvittelinko, mutta lammen eri puolilta löytyi ikään kun eri lajisia korentoja. Voisko olla mahdollista? 4 kertaa lammen kiersin ja tällaiseen päätelmään päädyin.

 Tässä sitten se eka sudenkorentokuvani! Jippii-Jai!!! Sama tapaus myös takaapäin! :)

Ruskoukonkorento (Aeshna grandis)
Ruskoukonkorento (Aeshna grandis)
En yhtään vielä tunnista näitä eri lajeja, mutta tämä tuli sitten seuraavaksi kameran etsimen ulottuville.Näitä sinisiä pieniä sudenkorentoja oli tuulessa vaikein kuvata, sillä tarkentaminen niihin vaatii todella keskittymistä.

Tytönkorento (Coenagrionidae) uros, silmien alaosa vihreä
Tämä korento on aika jännässä asennossa. Siivet eteenpäin, ehkä se niin suojautui tuulelta, joka oli jo tässä kohtaa melkoinen.

Tummasyyskorento (Sympetrum danae)
Nämä lajit taisi jo tulla kuvattua, mutta onpa sitten toinen yksilö kumminkin. :)
Kommentit

Sirpa sanoi…
Tosi hienosti onnistuit!! Minä luovutan korentojen metsästyksen, ei oo lampea lähettyvillä:((
Tiitsa sanoi…
Upeaa jälkeä Tillariina, aivan mahtavat kuvat. Nyt vaan tunnistamaan vaikka korentowikin avulla saat paljon arvokasta lisätietoakin niistä. ONNITTELEN ja ole tosi iloinen puolestasi.
Tillariina sanoi…
Kiitos! Tämä oli ehkä jonkinmoinen työvoitto. Eilenkin kävimme miehen kanssa Alajärvellä ja Kahtoilalammella. Korentoja kyllä näkyi, mutta yhtään kertaa ei tarvinnut kameraa vaivata. Siellä ne painelivat veden pinnalla tuhatta ja sataa! Tällä viikolla pelkästään 6 hutireissua! :)
Matonkude sanoi…
Onnea Tillariina!
Upeita otoksiasi on sitten kiva katsella =D
Askartelin itte sanoi…
Aivan super kauniit kuvat. Kerrassaan hienot. Onnittelut minulta myös:)
Unelma sanoi…
Uskomattoman hienoja luontokuvia.
pirkko sanoi…
Hienot, tarkat kuvat! Aikas taitava olet, kun tuollaiset hennot tyypit saat vangittua.
Ari sanoi…
Aivan upeita korentokuvai, tarkkoja värikäitä, hienoa!
Pessi sanoi…
Onnittelut Tillariina! :)
Tiedän tuon tunteen ja olen iloinen, että onnistuit! Hienot, herkät ja eläväiset kuvat! Odotan vain, milloin joku noista pyrähtää lentoon...
Emileitha sanoi…
Voi hurjaa kun mahtavia kuvia.. mitähän korentoja ne mun kuvat oli..kun punaiset silmät mollotti isoina.. En edes voinut kuvitella että monta lajia..