Si-si-lisko!


Eilen iltakävelyllä rantareitillä mies oli pitkospuilla kävellessä näkevinään sammakon.

Sitä siinä yritettiin sitten löytää. Katsoin hetkeksi eteenpäin pitkospuita kun huomasin sisiliskon.
"Si-si-sisilisko" sain suustani! Mies hieman epäuskoisena, että "Missä?" "Pitkospuilla ihan edessä!" Mieskin näkee.

 No, näin minulle melkein aina käy, että jos jotain erikoisempaa ilmestyy näköpiiriin, niin otanko kuvaa? En. Siinä vaan ihan kipsissä pelleilen kameran linssisuojuksen kanssa tai vaan änkytän jotain epämääristä. Mies osasi kuitenkin onneksi käskyttää ja sanoi, että "Ota nyt ihmeessä kuva!" Harmillisesti oli jo tämä veitikka suuntaamassa ruohon sekaan, että tällainen siitä nyt tuli. Ihmeen lyhyt tuo pyrstö, että on tainnut vasta sen menettää jossain kahakassa.Kommentit

Emileitha sanoi…
Hyvinhän sinä ennätit kuitenkin kuvan ottaa,taisit säikähtää. Onneksi oli komentelija mukanasi..
Onkohan niitä täällä päin, lapsena tainnut viimeksi nähdä..
Sirpa sanoi…
Näin siinä usein käy. Jos ehdit saada kohteen etsimeen, niin sitten käsi tärisee jännityksestä:))
Saitpahan kuitenkin kelpo kuvan.
Tellu sanoi…
Olet sä aika nopeesti sen kuvan kuitenkin ottanut, sillä eihän sisilisko pysy kauan paikoillaan ...
Pasi Lepola sanoi…
Haha, mulla on sama juttu! vaikka kamera pärisee koko ajan varmaan ihan ärsytyksenkin rajalle asti, niin vaimo bongaa sivusta monta hienoa kuvaa. Lause "Minä ainakin ottaisin tuosta kuvan jos olisi kamera" on kuultu tälläkin reissussa monesti. Olen ottanut Scott Kelbyn ohjeista vaarin ja linssin suojus lähtee objektiivista samalla kun kamera lähtee laukusta. Kelby oivasti asian ilmaisikin, että linssinsuojuksen tehtävä on suojata linssiä laukussa naarmuttavilta esineiltä. Kun kamera on kaulalla, niin linssinsuojus on turha, vastavalosuoja ja uv-filtteri antavat normikäytössä riittävän suojan iskuja vastaan.
Häivähdys sanoi…
Sellaista se aina on :D Linssinsuojus päällä, hirmuinen ISO-lukema, aiemmin säädetty ja päälle jäänyt alivalotus tai objektiivissa kaukoasetus. Onneksi ehdit saada kuvan :)

Sinulla on täällä kivoja kuvia!