Haarapääskyt ilta-auringossa


Kolme haarapääskyn poikasta odottelee ruokaa. Ensin näin ne vierekkäin koivunoksalla, jossa oli kauniit lehdet ja koska oksa oli ylempänä kun tämä risuinen oksa, myös valo oli parempi. Paikka sijaitsee rantareitillä erikoisleveiden (pääsee rattailla/pyörätuolilla) pitkospuiden kohdalla, yritin jalkaani saada reunapuomin yli...ja linnut pyrähtävät lentoon. NIIN harmitti, siis ihan todella. Kävelin pitkospuut loppuun ja päätin palata takaisin. Joskus linnut ja sudenkorennotkin tykkää tietystä paikasta ja ne tulevat hetken päästä takaisin. Siispä toivoin kovasti nyt käyvän niin ja ne tulivat! :)


Nämä ovat jo varsin hyviä lentäjiä, mutta eivät kai saa vielä kovin hyvin hyönteisiä kiinni, koska niitä vielä ruokitaan ahkerasti.


En ole ennen kuvannut muistaakseni pääskysiä, että tämä oli silleenkin merkittävä kerta. Niitä lentelee kesäisin aina useita rautatiesillan kohdalla, mutta eipä niitä lennosta paljon kuvata. Sellaisia pikakiitäjiä kun ovat.


Lopulta oksalle jäi vain yksi, se tiiraili yläilmoihin monta kertaa. Ajattelin, että jos sen emo kohta tuo ruokaa.


Mä kuvasin lähes parimetrisessä pajupensaassa kiinni. Sain jalkani nilkan kohdalta tuettua yhteen oksaan, etten valunut Vanajaan! Vasemmalla kädellä painoin oksia alemmas, että pääsin vähän parempaan paikkaan.


No, se ei ollut kovin hyvä paikka kuitenkaan, sillä luisuin kokoajan kohti vettä, joten oli pakko peruuttaa vanhalle paikalle.Kommentit

Vikki sanoi…
Suloiset kuvat ,pääskynen sykähdyttää aina!
Jaana sanoi…
Ihan mahtavia kuvia!!! Onnittelut :)
Kirsti sanoi…
Aivan ihanat kuvat jälleen kerran :)
Marja sanoi…
Ihastelin kovasti Sinun lintukuvia, siis aiempiakin eikä vain näitä suloisia haarapääskyjä.
Itse olen ihan amatööri alkeellisen kamerani kanssa, mutta yhden mielestäni hyvän kuvan yhden haarapääskysen poikasen päästä ja harakasta olen saanut, jotka laitan blogiini pikapuolin.
Tiitsa sanoi…
Voi ihanuus, oletpa osunut oikeaan aikaan paikalle. Pääskysen kuvaaminen saa aikaa erityisiä ilon väristyksiä, eikö vain ;) Muutaman kerran olen sen saanut kokea. Onnittelut loistavista kuvista.
Minttuli sanoi…
Voi että onnistuit kuvaamaan hienosti poikaset ja emolinnun syöttöpuuhat. Ihanat pääskyt, lempilintuni:)
Intianminttu sanoi…
Upeat kuvat hienosta linnusta! Pääskyset ovat ihan suosikkejani lintumaailmassa.
Häivähdys sanoi…
Voi kun hienot kuvat! Pääskysiä pääsee harvoin kuvaamaan.
S. Willberg sanoi…
Oikein hyvä kuvasara.
Anne sanoi…
Pidän erityisesti tuosta kuvasta, missä emolintu on vielä lennossa!
Liplatus sanoi…
Ihania kauniita kuvia.
Siinä viserrys konsertti käy korvia huumaavasti.
Susanna sanoi…
Hienoja tilannekuvia!
Katja sanoi…
Tosi upeita kuvia sinulla täällä!:) Kameran kanssa sitä huomaa aina paljon paremmin kaikki pienetkin kauniit yksityiskohdat luonnossa. Minulla on viime aikoina jäänyt kamalan vähiin luontokuvaus. Pitäisi taas sitäkin puolta vähän herätellä eikä kuvata pelkkiä ruokia.;)