Torronsuolla tepastelua!

Suolla on mukava käydä kun hyttysiä on vähän, sää ei oo liian kuuma, mutta silti aurinkoinen. Eilen oli juuri sellainen päivä. Torronsuo sijaitsee Tammelan kunnassa ja oli lehdistössä esillä viime viikolla ja vielä eilenkin kun sinne eksyi marjastaja kokonaiseksi neljäksi yöksi. Meillä ei ollut tarkoitus marjastaa, vaan ulkoilla, syödä makkaraa ja valokuvata! :)


Näkymät lintutornista. On se vaan iso suoalue.


Kolme kypsää hillaa sain suuhuni, raakoja oli enemmän.


Suolla ei juuri askelta ottanut, ettei jokin pieni sinisiipi ollut sun jaloissa. Niitä oli todella paljon.
Kanervankukkia olisi ollut kiva kuvata enemmänkin, mutta se ei oikein näemmä meidän reitin varrella menestynyt. Kihokkeja ja vaivaiskoivua sensijaan oli paljon! Suopursua myös.


Kyllä näihin oli pieniä ötököitä joutunut saaliiksi. Suolla ei ehkä kantsi olla ihan pieni kärpänen tai ainakaan ei pidä aluskasvillisuuteen laskeutua. Pysyä vaan yläilmossa. Näitä oli siis aivan hurjasti!!


Olisko näitäkin useampaa lajiketta, eniten löytyi tätä pientä, pyöreää maanmyötäistä versiota, mutta myös vähän toisentyyppistä. Voin ehkä vaan kuvitella tai sitten on vaan kasvupaikkaeroja. Alimmainen kuva kihokista on minusta erisorttisen oloista.
Tässä siis se toinen sortimentti.


Makkarat, voileivät ja pulla maistuivat hyvältä metsäretkellä. Nuotion sytyttäminenkin on niin kivaa. Onneksi ei ollut metsäpalovaroitusta. Mieskin pääsi toteamaan miten innostuneita muut ihmiset ovat kuvaajasta! :) Porukkaa tuli iltapäivästä aika paljon paikalle. Kun minä tähtäilin kihokkeja ja perhosia perä pystyssä, niin mies mukavasti selosti pitkospuilla vastaantulijoille, mitä se emäntä kuvaa! :)


Kommentit

Piupau sanoi…
Ihania kuvia! Minä kävin suolla ihan hillassa! Rankkaa hommaa se rämpiminen! Kanervat kyllä kukki komeasti, oli niin kiire poimia marjoja että en kerennyt kerätä kanervia maljakkoon. Viime vuonna keräämäni pysyivät kauniina koko talven kuistissa!
Kirsti sanoi…
Ihania on tuomoset luontoretket. Olispa kivaa nähdä tuomosia kihokeita. Ihanat kuvat.
Suvikummun Marja sanoi…
Kauniita kuvia!
Suolla on ihan oma erityinen, kaunis maailmansa.
Otsikostasi tuli minullekin heti mieleen ne viimepäivien eksymisuutiset. Näkyy siellä olevan ne pitkospuut, niillä kun pysyy, ei pääse eksymään. Paitsi eipä taitaisi siitä pitkospuiden reunoilta hillaämpärit täyttyä!

Luonnon valokuvaaminen on vähän samanlaista, kuin koiran ulkoiluttaminen, aina saa juttuseuraa ;)
Tillariina sanoi…
Mä olen lapsena ja nuorena joutunut keräämään marjoja (mustikkaa ja puolukkaa) sen verran paljon, että ei tippaakaan kyseinen homma vieläkään inspiroi. Jos sitten eläkeläisenä tai sitten ei. :)
Sirpa sanoi…
Ihanat kuvat retkeltänne. Kanervat ja kihokit...kauniita.
Saila sanoi…
Ooh mikä näkymä lintutornista! Upea paikka. Pari kertaa olen ohi ajanut, mutta en ole poikennut - täytyy korjata tilanne. Tuo kasvillisuus on niin kiinnostavaa!
Jokaisella perä pystyssä olevalla kuvaajalla ja myös puutarhurilla täytyisi olla oma hoviselostaja, jotta ei itse joudu sieltä alailmoista vaivautumaan ylös ;-)
Pirkkoinkeri sanoi…
On se valtava suoalue. Luontoihmiselle siellä liikkuminen on antoisaa. Katselin tuossa yhdestä kasvikirjasta, että olisi kolmenlaisia kihokeita: pyöreälehti-, pitkälehti- ja pikkukihokki.
Tillariina sanoi…
Saila, niin totta! Kyllä tuollainen pr-henkilö olisi monelle reissulle tarpeellinen. Voisi jakaa myös pieniä kortteja, joissa blogin nettiosoite jne. Paitsi hoviselostaja joutui heti pieniin vaikeuksiin kun kyselivät vaikeita, että onko nuo poika- vai tyttöperhosia?! :)
Annika sanoi…
No nyt on tuttu paikka, ihan pyörämatkan päässä :) Vaikka ei siellä silti juuri enempää tule käytyä kuin kerran kesässä. Tänä vuonna ajattelin mennäkin vasta syksymmällä.

Ekä kihokki on pyöreälehtikihokki ja toinen pitkälehtikihokki. Ovat tosiaan eri lajeja.

On jokuseen kysymykseen taas viime aikoina itsekin joutunut vastailemaan... Voisi myös tehdä jonkun FAQ-lapun, josta löytyisi vastaus yleisimpiin kysymyksiin ;) (Mitä sä kuvaat, onko ne jotain harvinaisia, millanen zoomi tossa kamerassa on, onko kalliskin kamera, montako pixeliä siinä on)
Anne sanoi…
Vaikuttava tuo yleisnäkymä lintutornista!
Millin sanoi…
Ajelin torstaina ohi ja ihmettelin kun on paljon ihmisiöä ja helikopterikin. Ei ihme että tuonne eksyy.
Upeita kuvia!
orvokki sanoi…
Äkkivilkaisultaan tuo näkymä lintutornista on kuin entisajan käsinpiirretty kartta. Upea kuva.
On ne muutkin ihania..
Vikki sanoi…
Hieno postaus kaikenkaikkiaan. Kihokin kuvat ovat erityisen mielenkiintoisia!