Hämeenlinnan ydinkeskusta kollaasein


Kuvat on otettu tänään klo 9.30 maissa. Ensin torinäkymiä. Torin on iso, mutta siellä ei juurikaan ole parkkipaikkoja autoille. Joskus suunniteltu autoparkkia torin alle, mutta toisaalta se on varmaan kallis ratkaisu. Torin ympäristössä on vuoroin ns. arvorakennuksia ja jotain 50-60-luvun kammotuksia.


Reska, kävelykatu molemmista päistä kuvattuna. Tuon pienimmän kuvan valkoisessa kerrostalossa oli meidän eka Hämeenlinnan kämppä. Se oli niin likainen, että lattioita sai pestä varmaan 4-5 kertaa muuttopäivänä ja silti jalkapohjat meni mustaksi. Ed. asukkaat olivat kai vuokraisännelle jostain käärmeissään ja olivat jättäneet sillipurkin pakastelokeroon! Mekin samana päivänä kun muutettiin irtisanottiin asunto l. asuttiin vain kuukausi tässä. Kävelykatu on ahdas, sillä ravintolat ovat levittäneet terassit sille (3 kpl). Toisaalta ne tuovat edes jonkinlaista  elämää
 kyseiselle pätkälle. Nuo puut ovat kasvaneet aika isoiksi jo tekevät paikasta melkein jo ahtaan.Linja-autoaseman seutu. Wetterhoffin vanha puoli isossa kuvassa. Toivottavasti kuvat näkyy jotenkin paremmin isommaksi klikattuna.

Kommentit

Sirpa sanoi…
Hieno Hämeenlinna sightseeing. Kiitos.
Äityli-Mummo sanoi…
Uutta, vanhaa, vanhempaa, tommottiisi taitaa usseemmat kaupungit olla. Joku "valopilkku" ain löytyy, jos on sitä jotakii.
Vikki sanoi…
Kuljin noin viikko sitten ensimmäisen kerran Hämeenlinnan läpi Tampereelta tullessa ja ihmettelin miehelleni miten laaja kaupunki tämä on. Silloin satoi vettä niin hurjasti ettemme pysähtyneen valoja lukuunotamatta :)
Useinkin olen kulkenut ohitse Turkuun mennessä mutta kaupungilla ei ole tullut poikettua!
Pasi Lepola sanoi…
Mukavaa tietoa Hämeenlinnasta ja Tillariinan historiasta. :) Hämeenlinnassa on muutamaan otteeseen tullut käytyä, kun veli perheineen siellä asuu, joten jotain tuttua pystyn näistä kuvista bongaamaan.
Millin sanoi…
Mukava kaupunkikierros, kovin on hiljaista kaduilla. Hämeenlinnaa ajattelen aina lämmöllä, pitkään aikaan ei ole tullut käytyä.