Uusi perhospaikka!


Eikös oo mahdoton määrä pujoa ja jättipalsamia? Tätä jatkuu aika pitkälti. Paikka on eräänlainen maansiirtotontti. Lähistölle rakennetaan uutta asuntoaluetta ja tänne kippaavat kuorma-autot maata. Tie on hiekkatie ja sinne ei oo ihan kiva mennä kun pölyä nousee. Siksi olen tätä paikkaa vältellyt. Paitsi eilen kivasti kuorma-autot hidastivat mun kohdalla. No, suurin osa maasta on jo viime tai sitä ed. kesänä tuotua ja nyt nämä tekorinteet kasvavat kukkia.  Perhoset eivät tykkää erityisesti kummastakaan kasvista, mutta sitten kun kulkee tietä pitemmälle, niin jopa alkaa olla perhosia. Kasvusto on vaan niin korkeaa, ettei sinne sekaan varsinaisesti uskalla mennä, mutta kyllä niitä perhosia näkee siitä tienvarreltakin.


 Pihlajissa on jo näin punaiset marjat. Laitan tähän postauksen eilisen keräilyerät ns.


Mitä lie tautia on puiden lehdissä, ruskeita läikkiä. Tällainen hassu ötökkä taisi olla haavan lehdellä. Se näkyi jo kauas, koska tuntosarvissa oli tuollaiset valkoiset päät! Ihan kuin valot, ne loistivat iltahämärissä.


Nämä perhoset unohtuivat eilisestä perhospostauksesta. Laitetaan ne nyt tähän. Siitä harvinaisia, että nämä taitavat olla siiviltään ihan ehjiä. Alkavat monet olla tässä vaiheessa aika rähjääntyneen näköisiä. Sateet ja tuulet ovat riepotelleet.


Kommentit

Harry Kalenius sanoi…
Jännän näköinen "örkki". Pää muistuttaa hieman muurahaista. Hienot kuvat.
Vikki sanoi…
Tuo jättipalsami on melkoinen valtaaja!
Ihan mahdottoman upeita perhos-, ötökkä, ja sudenkorentokuvia tuolla edellä. Ihan erityisesti ihailin sudenkorentoja kun ne ovat niin vaikeita kuvattavia,
Pirkkoinkeri sanoi…
Reheviä näkyvät olevan jättipalsamit ja pujot siellä. Kotiloille nuo palsamit ainakin kelpaisivat, vaikkei perhoset niistä välittäisikään.
Pasi Lepola sanoi…
Hienoja kuvia uudelta apajalta. Täällä meillä on todella onnettoman vähän pihlajan marjoja. Pihlajanmarjayltäkylläisyyden vuotta seurasi köyhä vuosi.