Kanadanhanhia Tervaniemessä


Olin Tervaniemessä aika myöhään, klo 20.30 maissa. Kanadanhanhet sain kaikki yhteiskuvaan. Jos mä yhtään tajusin, niin tässä on yksi äijä, jolla muutama rouva ja sitten tämän kesän melkein aikuisen kokoisia poikasia. Äijä ei levännyt, vaan seisoi kaula suorana ja piti vartiota. Syytäkin, sillä en voinut uskoa silmiäni. Paikalla oli isä kahden lapsensa kanssa. Tyttö ja poika, sellaisia 4-5 vuotiaita. Jotka isän nähden heittelivät hiekkaa lintujen päälle!! Tyttö löysi sitten tennispallon myös rannalta ja alkoi sitten tähtäilemään lintuja sillä. Isä ei kertaakaan kieltänyt touhua. Lapset yrittivät myös silittää näitä lintuja. Siispä ne katsoivat lopulta paremmaksi siirtyä veteen. SIIS mun teki niin k o v a s t i mieli sanoa, niille lapsille, että jättäis sen touhun, mutta nämä olivat todellakin sitä lajia lapsosia, jotka selkeästi saavat tehdä ihan mitä lystäävät. Isä lähti kävelemään autolle parkkipaikalle, jätti lapset rantaan ja huikkasi mennessään, että lähdetään nyt kotiin. Lapset eivät korvaansa lotkauttaneet tai hätääntyneet, että isä lähtee ja jättää heidät sinne....jatkoivat vaan ns. leikkiään!


Rouvat juomassa vettä ja pesulla! Poikaset torkkuivat rantahietikossa.Ajattelin jäädä odottelemaan. Kun hälinäporukka häipyi, niin ajattelin lintujen palaavan takaisin rantaan.


Niin siinä kävikin. 


On ne vaan isoja lintuja. Vasemmalla on mun ymmärtääkseni äijä, koska se todella partioi tätä porukkaa ja vahti. Ainakin se oli kooltaan isoin ja komein.


Olihan sorsiakin liikkeellä, jotain 15 kpl. Nekin menivät yleistä hälinää pakoon veteen. Ilta-aurinko oli kyllä kaunis.  Olisi ollut kiva kuvata lintuja enemmänkin, mutta sitten taivaalle ilmestyi iso tumma pilvi ja lähdin kotiin.

Kommentit

Maireanna sanoi…
Kyllä ihmettelee vanhempien asennetta, voi prr...jantai! Miten ne lapset oppivat mitään kun ei ohjata käytöstä? Olisin minäkin jo puuttunut peliin..
Upeita kuvia!
Pirkkoinkeri sanoi…
Tuommoista käytöstä luontokappaleita kohtaan ei voi ymmärtää. Upeita lintuja ovat ja kuvat tosi hienoja.
Prrrrhana, arvaa kiehahtiko, kun luin tuon. Näitä vanhempia ikävä kyllä löytyy liian paljon. Olisit toki sivistänyt. Minä olen joskus joutunut puhuttelemaan ;)
Anne sanoi…
Hauska kuva tuosta yhdellä jalalla seisovasta hanhesta. Ja sorsakuvassa on ihanat värit!
Intianminttu sanoi…
Meidän mökkirannalla oli myös käynyt hanhivieraita, ehkä aamusella, sillä iltapäivällä kerättiin niiden jätöksiä :)
Millin sanoi…
Hanhetkin ovat viisaampia kuin tuollaiset isät! Iso parvi lapsia ja osaavat käyttäytyä hyvin.
Hienot kuvat otit!
Äityli-Mummo sanoi…
Tyhmä isä, noo mimmosii kasvanoo lapsistaa. Myö saatii Törmäläs olles seurata, ku kolme lokipoikasta kerjäs ruokaa, kova ol ääntely, äiti ympäril kiertely, nokkaa tökkimine. Kerjäys palkittii, sit äit läht uutta ateriaa metsästämmää.