Hopeatäpliä eilen ja tänään !


Eiliset löydöt. Ensin nämä vähän isommat, tässä on muistaakseni kaksi eri yksilöä.
Tässä alhaalla on sitten tämmönen hieman pienempi hopeatäplä. Sillä onkin siiven alapinnassa noita hopeatäpliä, mutta en osaa sanoa lajia.


                                ...ja tänään bongattu!                                        


Nämä ovat yksi ja sama tapaus, yleensä ei tarvi toivoa, että perhonen laittaisi välillä siivet suppuun, mutta hopeatäplien kanssa niin on, jos yrittää tunnistaa niitä. Löysin yhden nettisivun , jossa on tunnistusohjeita...yritetään nyt. Häh... onko tämä taas semmonen keisarinviitta kun on tuota vihreää alasiivessä ja pallukoita?


Kommentit

Minttuli sanoi…
Ihania perhosia, hienoja kuvia!
Pirkkoinkeri sanoi…
Hopeatäpläsi ovat kauniita. On niitten tunnistamisessa haastetta, niin paljon muistuttavat toisiaan. Tyyntyisi tuuli täälläkin, että olisi edes toivoa löytää muitakin kuin tesmaperhosia.
Suvikummun Marja sanoi…
Kauniita kuvia ja perhosia!
Eikös siellä teilläpäin tuule ollenkaan, täällä ei moneen päivään ole näkynyt perhosia ja vaikka näkyisikin, kuvaamisesta ei tule mitään kun tuulee niin kovin. Suunnilleen vain talot pysyvät paikoillaan, kaikki muu heiluu ja huojuu tuulessa!
Tillariina sanoi…
Kyllähän välillä tuulee, mutta pitää sitten vaan odotella tyventä hetkeä. Eilen oli hyvä kuvata kun aamupäivän satoi vettä, niin klo 15 maissa kun aurinko jo paistoi, niin nälkäiset perhoset oikein ryntäsivät kukille syömään!
trina sanoi…
Sinulta sain vinkin jostain edellisistä postauksesta, että olin myös ottanut kuvan (luultavasti) keisarinviitasta, -kiitos! On tuo tunnistaminen vaikeaa. Aina ei esim. Luontoportin sivujen avullakaan osaa tunnistaa ja sitten on vielä vaikeampi, jos ei ole siipien alapinnoista kuvia tai on deletoinut juuri ne kuvat (kuten minulle kävi viimeksi).

Hienoja kuvia sinulla :)
Harry Kalenius sanoi…
Tunnistukseen en osaa sanoa mitään, mutta kuvat on hienoja.
Pessi sanoi…
Mahtavat perhoskuvat! Mitkä värit! Waude! =) Kyllä tuo vahvasti keisarinviitalta näyttää, siis nuo kaksi alimmaista kuvaa!
Kirsti sanoi…
Mahtava perhospostaus :)
Sirpa sanoi…
Hienot kuvat jälleen perhosista.
Vikki sanoi…
Nyt olet onnettaren suosiossa näitten perhosbongauksiesi kanssa!
Hienoja kuvia kerrassaan!
Pierre BOYER sanoi…
So cute...
Best regards from Paris,

Pierre
Pulmu sanoi…
Nyt kun ihastelen peroskuviasi, iskee vielä kamalampi kaipuu oman järkkärin kimppuun.
sakari2 sanoi…
Onnittelut, että olet saanut kuvattua keisarinviitan. Se on hieno perhonen. Sen yläpuolella on orvokkihopeatäplä, joka on yksi suurista hopeatäplistä, tunnistus onnistuu siipien alapuolelta.