Yllätys!

 
Päivän kuvausreissu meni totaalisesti harakoille, koska koin heti alkumetreillä ihan hauskan yllätyksen, josta en meinannut toipua, vaan meni keskittymiskyky koko kuvaamiseen! :) Jos olisi vaaleanpunainen seepra kävellyt tien yli, tuskin olisin noteerannut, sillä ajattelin vaan tiklejä...

Kuulin erikoista lintujen ääntä ja yritin paikallistaa niitä. Ensin kyllä ajattelin, että nyt on joltain papukaija karannut, sellaista iloista lintupajatusta kuului!

En päässyt hiipimään lähemmäs, joten kuvat ovat huonoja, mutta tuleepa kuitenkin todistettua, että en nähnyt unta. Seuraavat kuvat on kropattu tällaisesta kuvasta. Kaksi niitä oli ja miten ihana oli ekan kerran ne nähdä! Tiedän yhden takiaispaikan, jossa niitä on kuulemma paljon, pitää käydä siellä loppukuusta katsomassa, jos näitä näkyisi enemmänkin. Kommentit

Sanuliini sanoi…
Meillä mökin lintulaudalla on muutaman kerran käynyt tikli. On kyllä tosi vaikuttavan näköinen lintu.
Saara sanoi…
Se on niin suloinen lintu, mulla myös on Helsingissä käynyt vieraana lintulaudalla. Muistan kun googlasin, että se on "kulttuurilintu ja kova visertelemään" tai jotain sellaista :) Oikein on piristävä tapaus, hienoa että näit ja kuvasit!
Harry Kalenius sanoi…
Tikli on komea lintu.
Millin sanoi…
Tosi kaunis lintu, en ole koskaan nähnyt luonnossa. Jos olisin, niin varmasti muistaisin.
Pasi Lepola sanoi…
Hoho, melkoinen ylläri ja hieno bongaus. Kannatti lähteä pehmiksen tekeytymistä odotellessa kuvaamaan!
Sirpa sanoi…
Kaunis, värikäs lintu. Kivalta näyttää takiaispallojen seassa.
Pulmu sanoi…
Tikli on kyllä veikeä ilmestys. Meillä päin näkyy ajoittain niitä, jotenkin aina silloin kun ei ole kameraa :D
Maireanna sanoi…
Voi onpa se komea lintu! En minäkään ole onnistunut näkemään sitä vaikka ääni kuuluukin.
Nappikuvat!
Minttuli sanoi…
Hieno bongaus! Harvinainen lintu ja komeat värit. Koskaan en ole tikliä nähnyt, eikä ihme, täälläpäin ei taida viihtyä!
sakari2 sanoi…
Hei, kiva että löysit ne ja sait vielä kuvatkin. Niillä on tosiaan erikoinen helisevä ääni. Pari kertaa olen nähnyt tänä kesänä, toisella kertaa pääsin tarkkailemaan vähän pidemmän aikaa. Muuten ne ovat kyllä aika arkoja, joten kuvien saaminen on vaikeaa.
minnamarika sanoi…
Voi ihanuutta! Kohdata tuollainen kaveri "silmästä silmään"... Minä kerran näin kuningaskalastajan mökkirannassa ja tiedän tuon tunteen kun toipumiseen menee pitkä aika...Kuva ikäänkuin "palaa" verkkokalvolle ;-)))) Mutta kyllä ovat kuvasikin hienoja!
Kirsti sanoi…
Vau, eipä ole vastaan tullu tämmöstä tipua. Tosi kaaunis värikäs lintu.
Susanna sanoi…
En ole minäkään nähnyt muualla kuin talvisella lintulaudalla. Hienosti bongattu!
S. Willberg sanoi…
Minun suunnallani noita näkyy aina välillä. Viimeksi taisin nähdä toissapäivänä. Gyviä ovat kuvasi, vaikket kovin lähelle päässytkään.